Intervisie

Wat is intervisie? Heel kort gezegd: een methode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Knelpunten en problemen in het werk worden tijdens intervisie bijeenkomsten behandeld waarbij optimaal geprofiteerd wordt van elkaars kennis en ervaring.

Waarom intervisie? Je kunt ook vragen: waarom niet? Waarom zou je niet profiteren van de kennis en ervaring die al ‘in huis’ is? Waarom zou je extern gaan trainen als je ook te rade kunt gaan bij je collega’s die met soortgelijke problemen worstelen? Samen ben je sterker en weet je meer. Op school heb je geleerd dat 1 + 1 = 2. Bij intervisie zul je ontdekken dat 1 + 1 veel meer is dan 2.

Hoe ziet intervisie eruit? Kenmerkend voor intervisie is dat er op regelmatige tijden bijeenkomsten zijn waar teamleden of collega’s met soortgelijke taken (bv. managers) bij elkaar komen om op gestructureerde wijze problemen te bespreken. Bij toerbeurt mag iemand een bepaald probleem of onderwerp in brengen waar de anderen op kunnen reageren. De diversiteit van de gegeven reacties van de deelnemers is zeer waardevol omdat ieder immers vanuit zijn eigen context en werksituatie reageert.

Wat maakt intervisie zo waardevol? Het samen met anderen naar oplossingen zoeken geeft veel energie en verbinding, zeker als er sprake is van teamintervisie. Het is uitermate prettig om te ervaren dat anderen naar jouw mening luisteren en er ook wat aan hebben. Tijdens intervisie komt iedereen aan het woord en vinden er geen waardeoordelen plaats. Vertrouwelijkheid en een respectvolle houding zijn dan ook afspraken die tijdens de eerst bijeenkomst gemaakt worden.

Wat kun je met intervisie? Veel, heel veel. Het zorgt ervoor dat je door de bril van anderen naar je eigen problemen kijkt en daardoor tot andere inzichten kunt komen. Daarnaast zorgt intervisie ervoor dat je op een andere manier met problemen van anderen omgaat en niet alleen je mede intervisie-leden. Luisteren en doorvragen zijn van essentieel belang tijdens de bijeenkomsten zodat je zult merken dat je hier steeds vaardiger in wordt. Wat nog meer? Het krachtige gevoel dat je met elkaar meer in huis hebt dan je misschien oorspronkelijk dacht.

Wie begeleidt de intervisie? De rol van de begeleider is heel belangrijk. Niet alleen voor het uitleggen en bewaken van de gekozen methode, ook voor het creëren van een respectvolle en constructieve sfeer waarin gewerkt kan worden. Als intervisie groepen al langer bestaan neemt het belang van de rol van de begeleider af. Dat is logisch. De intervisie groep is dan als het ware ‘volwassen’ en kan zelfstandig door, zonder begeleider. Tot het zover is, is een begeleider noodzakelijk. Dat kan zowel een interne begeleider zijn als een externe begeleider. Wordt er gekozen voor een externe begeleider dan kun je hiervoor bij mij terecht :-).

Wie ben ik? Ik ben Irene Grootendorst. Het geeft mij enorm veel energie en voldoening om samen met mensen op zoek te gaan naar wat hen motiveert, wat hun sterke kanten zijn en waar ze zich in willen verbeteren. Daarbij houd ik mij heel specifiek bezig met het benutten van aanwezige talenten. Ik ben enthousiast, integer en oplossingsgericht en hecht veel waarde aan gelijkwaardige samenwerking waarbij humor zeker een speciale plaats inneemt.

Investering? De investering in intervisie is, behalve de tijd die de deelnemers hiervoor vrijmaken, een stuk lager dan het investeren in trainingen. Dat is niet alleen bij mij maar bij praktisch alle bureaus. Bij mij is jouw investering voor de eerste intervisie bijeenkomst € 695,– per dagdeel (vrijgesteld van BTW en met een maximum van 12 deelnemers). De investering voor de volgende intervisie bijeenkomsten is € 495,– per dagdeel (vrijgesteld van BTW en met een maximum van 12 deelnemers). De intervisie vindt plaats op de werklocatie of in overleg op een andere locatie. De externe locatiekosten zijn niet inclusief.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de mogelijkheden die intervisie biedt? Neem dan contact op per mail of bel naar 0344 642 843. Ik sta je graag te woord om te overleggen wat in jouw situatie het meeste resultaat oplevert.